Oké, tudom, lelazsáltam... De most mondok egy jó egyszerűt, idősebbek is elkezdhetik. Mi van akkor, ha nem tengerparton lakunk, ráadásul a sarki fűszeresnél sem lehet friss kagylót vásárolni? Veszünk szépen konzervet. Meg ezt-azt, amit a képen láttok.
Egy gerezd fokhagymát késsel megnyomunk, egy darab szárított paradicsomot rettentő apróra vágunk, egy doboz kagylót felbontunk és 10 cm póréhagymát felkarikázunk. Ezt mind a serpenyőbe dobjuk, kevés olivára. Zíterítés közben édesköményes tengeri sóval és zöld fűszerkeverékkel (bazsalikom/oregano/tárkony/stb.) ízesítjük. Kb. 5 perc után egy bő deci Sauvignon Blanc-t öntünk hozzá, és magas lángon kezdjük forralni. A leve hamar elfő, így beleboríthatjuk a spaghettit. Határozottan dobálva együtt pirítjuk 2 percig, közben negyed citromot facsarunk rá.
Tálaljuk a maradék bor és némi frissen reszelt parmezán kíséretében. (A kész ételről elcsesztem a fotót, így illusztrációként maradnak az alapanyagok.)