Megint tészta, de azért a pacal után jár valami könnyedebb étek, ugye. A szemtelenül egyszerű recept így fest két személyre: apróra vágott póréhagymát, egy gerezd fokhagymát, tört borsot, csipet oreganót, pici tengeri sót és egy teáskanálnyi citromlevet teszek olivaolajra, majd 3 percig forgatom. Eztán jön a 6x6 milliméteresre vágott füstölt lazac, 5-10 dkg (egy kisebb kiszerelés) elég is. További 1 perc után ráöntök 2 dl főzőtejszínt és összerottyantom. A tészta is rögvest kész (mert, ugye a kezdésnél feltettük!), így mehet rá a mártás, no meg az elmaradhatatlan, frissen reszelt parmezán. Mi csopaki olaszrizlinggel küldtük meg, semmi baja nem volt.
Füstölt lazacos tészta
2008.09.18. 16:00 - kcu
Címkék: lazac tészta
A bejegyzés trackback címe:
https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr34669944
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.