Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Hús hússal

2008.06.02. 12:00 - kcu

Címkék: hús sajt karaj

Induljunk ki abból a feltevésből, hogy van otthon csontozott karaj és füstölt sonka vagy tarja (nem főtt!). Ha ügyesen vásároltunk, akkor a fentiek mellé került a kosárba valami villányi, vagy egri cabernet, ne adj isten merlot. 

No, akkor vegyük elő a nagybökőt, és a karajt vágjuk ujjnyi (mutató) szeletekre. A rostokat lazítsuk el egy klopfolóval, de ne üssük agyon a húst. Kezdő háziasszonyok/urak: klopfolás előtt helyezzünk egy darab műanyagfóliát a húsra, így nem kerülnek apró cafatok a szemöldökünkre. Egy tálkában dobjuk össze a gyorspácot a következők ízlés szerinti szerepeltetésével: olívaolaj, tört fokhagyma, só, bors, rozmaring, kakukkfű, mustár. Bekenjük vele a húsokat, és félretesszük. Ez a mozzanat sok receptben szerepel, azért citáltam ide, viszont ha nem tennénk félre, akkor nem is férnénk el, hogy vékony szeleteket vágjunk a sonkából/tarjából. Hajszálvékonyakat. Ezután sajtot szelünk, lehetőleg valami nemesebb fajtából, tehát az Anikó-Trappista-Mese trió default-ból kiesik. Ementáli megteszi. A hússzeleteket félig átsütjük serpenyőben, majd mindegyikbe egy szelet sonkát és sajtot tekerünk. Hústűvel, vagy - jobb híján - fogpiszkálóval fixáljuk az így létrehozott rolót. Reszelt sajttal megszórjuk, eztán üvegtálba tesszük, mellé hagymakarikákat, paprikát vagy más friss zöldséget teszünk, és bevágjuk a sütőbe.

Ekkorra már dekantálódott a vörösbor, ideje belekortyolni. 20-25 perc elteltével kész az étek, de azért nézzetek rá menetközben. Köretnek a vele sült zöldség, belesebbeknek burgonya jöhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr4499126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása