Szóval az úgy volt, tisztelt bíróság, hogy vasárnap húsleves főtt én és kiscsaládom részére, de maradt vagy 2 liter, így kigondolást foganatosítottam, minekutána hagymaleves lett a menü.
Négy fej hagymát felkockáztam és üvegesre fonnyasztottam olívaolajon. Ráöntöttem a húslevest, és kevés só/bors/kakukkfű hozzáadásával fél óráig főztem. Közben bagett-szeleteket pirítottam vékony olajon, sőt, reszeltem egy kis pannóniát is. A levest a tűzről levéve megvicceltem a botmixerrel, majd tálaltam. A szertartás imígyen festett: a pirítóst bekentük friss fokhagymával, és reszelt sajtot nyomkodtunk rá:
Ezután szedtük rá a levest, ami finoman megolvasztotta a sajtot. Isteni étek volt, annyi hibádzott csak, hogy valami kutyaütő somlói olaszrizlinget bontottunk hozzá, ami csak fröccsként működött.