A badacsonytördemici, badacsonytomaji és szentbékállai fröccskészletek megsemmisítésére irányuló missziónkból hazatérve nem sok mindent leltem a hűtőben, ezért ismét egy basic ételt rittyentettem vacsorára. Szerencsére hoztunk haza egy akó bort, így zökkenésmentes volt a főzés.
Nagyon apróra vágott hagyma és egy gerezd fok' került a lábosba az olivára, és egy perc után jött a bacon (német gyártmány, bótból, kisebb és gusztább darabkákra vágva, mint a honi lédig). Amikor a szalonna megpirult, tejszínnel öntöttem fel, beledaraboltam egy-egy marék Pannónia sajtot és mozzarellát. Szórtam bele parmezánt is, majd só és bors következett. Miért ne?-alapon friss bazsalikom is került bele. Lassú tűzön kevergettem, míg a sajtok beleolvadtak, majd a jénaiban pihenő fussili-re öntöttem. 20 percet töltött a sütőben, utána pedig nagyon finom volt.
Evés közben konstatáltam, hogy ez annyira nem karakteres étel, így legközelebb lehet, hogy köretként fogom tálalni valami jó kis halacska, vagy csirke mellé. (Apropó, hal: tudja valaki, hogy milyen íze van az aranyhalnak? A tapolcai tóban akkora dögök voltak, hogy egyből a serpenyőben láttam őket.)