Halál izgalmas cím, mi? Van, hogy csak apró fogásokat osztok meg veletek, de meggyőződésem, hogy ugyanazon alapanyagokból is lehet más ízvilágot, vagy élményt kicsikarni. A bruschetta lényegét már tanultuk, most nézzünk egy konkrét esetet.
A kenyeret megpirítjuk, és meglocsoljuk egy kis olivával. A lényeg most következik: az aprított póréhagymát a kenyérre, a lazacszelet (friss, füstölt lazac, és nem a kocsonyás konzerv) alá tesszük. Így nem pereg le evés közben, és ha beleharapunk, először a lazac ízét érzékeljük, és csak utána, kiegészítésként érkezik a hagyma. A tetejére jöhet még egy csöpp oliva, és csipetnyi oregano. Erre csorgatunk egy kis lime-ot, vagy citromot. A vizuális dokumentumon még az is látható, hogy tormát tettem mellé, de evés közben rájöttem, hogy picit unom már a lazac-torma kombót, így felhagytam vele. De ez ettől még lehet jó, dögös feleségem még az én tormámat is átvállalta. Pohár pezsgőt tessék inni mellé.