Ne kérdezzétek, honnan jött az ötlet, egyszer csak ott volt. Aztán vettem lazacot, meg ezt-azt, és kezdődött a főzőcske.
A lazacfiléről levágtam a bőrt, megszórtam sóval, egy kis oreganoval és reszeltem rá friss gyömbért bőven. Egészen citrusos illata van így, egyszerűen isteni. Azért még facsartam rá egy kis lime-ot, aztán lefóliáztam, és állni hagytam kb. egy órát.
Ehhez ugye kevés lenne egy szelet kenyér köretnek, ezért a következőket tettem: egy doboz mascarponét elkevertem, adtam hozzá némi gyömbért, pici sót és egy fél lime levét. Amikor krémes lett, egy fél üveg kaviárt adtam hozzá, így nyerte el végső formáját. A tésztát kifőztem, leszűrtem, és forrón beleforgattam a mascarponés mártásba. A lazacszeletek mindkét oldalát megsütöttem serpenyőben, ügyelve arra, hogy a közepe kissé nyers maradjon - így a legjobb az íze.