Régen volt tészta, a nyári jövés-menés-főzés-borozás közepette keveset van alkalmunk otthon kosztolni, pedig egy dolgos nap után milyen jólesik egy gyors penne!
A figyelmes olvasó már tudja, hogy a gyors tésztáknál először feltesszük a vizett forrni, és csak utána látunk neki a többinek, ami ebben az esetben egy félpohár badacsonyi rizling meg szóda. Eztán felaprítjuk, amit találtunk: hagyma, articsóka, mandulával töltött olivabogyó (a mandula nagyon sokat dob rajta utóbb állagilag). Ezt egyszerre dobjuk a mély serpenyőben forrósodó olivára, és 1-2 percig pirítjuk, miközben oregano-só-bors keverékkel megszórjuk. (kb. most megy a penne a vízbe) Ráborítunk egy doboz kockázott paradicsomot, és további fűszer-beállítás mellett (+ friss bazsalikom) addig kevergetjük, míg a tészta, ki fő.
A pennét leszűrjük, beleöntjük a serpenyőben várakozó raguba, és mesterszakácsoktól ellesett módon dobáljuk magas láng felett. Kész is. Tálaláshoz kínáljunk parmezánt, de kedvünk szerint reszelhetünk rá másfajta sajtot is.