Ígértem az előételt, íme: spárga sajttal sütve.
Hétfőn este szólt egy csomag fehér spárga a hűtő aljából, hogy eljött az ideje. (Egyúttal azt is megtanultam, hogy inkább spájzban a helye, a párától pici penész keletkezik a tövén.)
Fortyogó, sós-borsos-citromos víz felett pároltam 20 percig, közben reszeltem 8 dkg Pannóniát (bármilyen széplukú, keményebb sajt megteszi), és felnyúltam a jénaiért. Szárított paradicsomot aprítottam 2x2x2 milliméteres kockákra, majd ittam egy korty Leányka-fröccsöt. A tál aljára egy lötty víz és két lötty oliva, rá a spárga. Csipet só után rászórtam a szárított paradicsomot és a sajtot, majd a grillezésre állított sütőbe toltam. Jó 10 perc után kivettem, és két tányérra tálaltam, mellé egy-egy citromkarika, tetejére 3 csepp szűz oliva. Leánykával kísérve kitűnő előétel, de lehet, hogy nem maradék paprikás krumplival kellett volna lefojtani.