Önjelölt séfként elég rendszeresen főzök, és mindig az a bajom, hogy a finomságokat megesszük, de egy 4-5 perces elvonulás eredményén túl semmi sem marad az utókornak a műből. Ezért mostantól közzéteszem a jóságot, térítésmentesen.
Recept is jön rövidesen, de beköszönésképpen inkább lessetek a fejlécre. Nászunk alkalmából útra keltünk, és bevállaltunk egy általunk eddig ismeretlen, Terracina nevű olasz városkát. A kikötőben két önkiszolgáló étterem működik, ahol délelőtt 11-től kínálják az aznap reggeli fogás javát. A megörökített étkek közül a paradicsomos-rákos tészta él legragyogóbban emlékeimben: frissen gyúrt házitészta, enyhén fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszósszal, apró polipdarabokkal és néhány termetes scampi-val elegyítve. Fél liter habzóbor járt hozzá, melyet a néni a sörcsapból varázsolt elő.
Rövidesen jön egy príma előétel, addig is csorgassátok a nyálatok!