Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Göngyölt kucu

2009.03.08. 13:35 - kcu

Címkék: sült karaj rozmaring

Étteremalakítás. (Ezt a szót azért írom bele egy darabig a receptekbe, mert így esélyes vagyok egy jó vacsira.)

Node: anyukák jöttek hozzánk ebédre múltkorában, és a piacra indulva lövésem sem volt, hogy mit főzzek nekik. Megláttam egy szimpatikus sertéskarajt, meg is vettem, de még mindig nem volt ötletem. Ekkor került elém a friss rozmaring, és meg is oldódott a probléma.

A karajt szétbontottam szépen, elterült, mint Alföldön a furulyaszó. Egy tálkába olivát öntöttem és beleaprítottam 4 szál rozmaringot, ezt só és durvára tört bors követte. Ezt a cuccost kentem a húsra, eztán összetekertem és spárgával (madzag) összekötöttem. Egy serpenyőben, forró olivaolaj közreműködésével kérget sütöttem reá, majd a sütőbe toltam, és 190 fokon sütöttem kb. másfél órát. Így nézett ki ezután: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A serpenyőben maradt szafton megfuttatam egy kis dijoni mustárt, borsot szórtam rá és felöntöttem tejszínnel. Ezután kapott egy bő deci szürkebarátot, és lányos zavarában besűrűsödött. A kockára vágott krumpli közben megfőtt, és egy másik serpenyőben elkezdett pirulni, zöld fűszerkeverékkel hintve. A hús vágódeszkára került, és könnyed madársalátával (meg egy-egy szál rozmaringgal), krumplival és mártással került jóanyáink elibe. Így ni:

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr24989208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.