Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Csirke zöldségen

2009.01.27. 18:00 - kcu

Címkék: csirke zöldség

Ez a fejlesztés kitűnően ötvözi a húsleves és a sült csirke ízvilágát, könnyű, de mégis laktató fogás. És az elkészítésével sem kell sokat szarakodni.

Egy jó adag répát, fehérrépát és zellert megpucolok néhány burgonya (krumpli) társaságában, majd felkockázom/szeletelem. A cserépedény aljára teszek két szelet füstölt szalonnát, erre halmozom a zöldséget. Néhány hagymakarikát is elbír, bár én azt kifelejtettem belőle... Az egészet megszórom sóval és kakukkfű-majoranna kombóval. A csirkét levágom, megpucolom, kizsigerelem, és a gerince mentén elvágom, hogy szépen kinyíljon. Megmosott kis testét kívül-belül besózom, és megszórom grillfűszerrel (vagy arra emlékeztető keverékkel). A csirkét a zöldségekre helyezem, locsolok rá némi olivaolajat, majd jön a cseréptető. A jószág méretétől függően 1-1,5 óráig sütöm 200 fokon. Igen, kitaláltátok: ezután meg kell enni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr77906334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.