Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Gesztenyés keleti tészta

2008.12.11. 16:00 - kcu

Címkék: gesztenye tészta hellókarácsony

Sajnos nem tudnám megmondani, melyik ázsiai ország konyhájához áll legközelebb múlt heti költeményem, mindenesetre jóni jó. A Lehelen (hol máshol?) láttam meg a gesztenyét egy standon, és rögtön vételeztem is 32 dkg-ot, ekkor még cél nélkül. Aztán a gyarmatáru-szaküzletben megláttam a tekergőző tésztát, s innen már nem volt visszaút.

A gesztenyéket benedvesítettem és keresztvágást eszközöltem a héjukon, majd a sütőbe kerültek 20 percre. Sülés közben teljesen úgy festettek, mint a kelő tojások a Nyolcadik utas: a halál című klasszikusban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elővettem a kisebbik wokot, és ezeket szórtam bele: két marék durvára vágott gesztenye, csíkokra szelt fehér- és sárgarépa, zeller, két megnyomorított gerezd fokhagyma, egy teáskanálnyi koriander-zúzat (pesto), só és néhány csepp a saját gyártmányú csípős cuccból. Eközben forró vízben ázott a tészta (3-4 perc), és némi étkezési keményítő segítségével elkészült a borsos szójaszósz-öntet (1 dl). Ezután a tésztát átforgattam az alappal, ráöntöttem a szójaszószt, még forgattam, majd levettem a tűzről. Fotót elfelejtettem készíteni a végtermékről, de ez semmi ahhoz képest, hogy december 20-án karácsonyi koncertünk lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr93817293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miner.hu 2008.12.30. 09:13:30

Szia!

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu