Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Lábragu

2008.11.18. 15:00 - kcu

Címkék: leves marhalábszár

Nem kell messzire menni, ha kincseket akarunk találni, elég néhanapján bekukkantani a fagyasztóba. Múlt héten egy darab gyönyörű marhalábszárat leltem az egyik fiókban, és külön örömömre szolgált, hogy fizetni sem kellett érte. Ezekben a vészterhes időkben már ez is valami!

Régóta kívántam egy tartalmas levest, ezért konzultáltam jóanyámmal a mikéntjéről, mintegy szakmailag. A telefonos egyeztetést követően hagymát fonnyasztottam, és beletettem a felkockázott húst. Amíg zíteredett, fokhagymát, sót, borsot és babérlevelet adtam hozzá. Közben a répát, fehérrépát felkarikáztam, és kikevertem a palacsintatésztát. Amikor a hús kinézete egy jó pörkölt-alapot idézett, felöntöttem vízzel, beleszórtam a zöldséget, majd sóval, tárkonnyal, citromlével ízesítettem. (Első alkalommal többször kell kóstolni, hogy kedvünkre beállíthassuk az ízeket.) Egy kanál lisztet kevertem el tejfölben, és amikor megpuhult a hús, hozzáadtam a leveshez. Egy gyors összeforralás, ízellenőrzés és kész is a raguleves.

Ja, hogy a palacsintatészta? Abból palacsintát sütöttem, amíg főtt a leves.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr59775476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.