Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Hagymát hagymával

2008.09.24. 17:30 - kcu

Címkék: leves hagyma

Szóval az úgy volt, tisztelt bíróság, hogy vasárnap húsleves főtt én és kiscsaládom részére, de maradt vagy 2 liter, így kigondolást foganatosítottam, minekutána hagymaleves lett a menü.

Négy fej hagymát felkockáztam és üvegesre fonnyasztottam olívaolajon. Ráöntöttem a húslevest, és kevés só/bors/kakukkfű hozzáadásával fél óráig főztem. Közben bagett-szeleteket pirítottam vékony olajon, sőt, reszeltem egy kis pannóniát is. A levest a tűzről levéve megvicceltem a botmixerrel, majd tálaltam. A szertartás imígyen festett: a pirítóst bekentük friss fokhagymával, és reszelt sajtot nyomkodtunk rá:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután szedtük rá a levest, ami finoman megolvasztotta a sajtot. Isteni étek volt, annyi hibádzott csak, hogy valami kutyaütő somlói olaszrizlinget bontottunk hozzá, ami csak fröccsként működött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr45679573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozál 2008.09.25. 13:54:25

nálunk otthon dukál a levesbe némi fehérbor is...

kcu 2008.09.25. 15:58:41

Az sem lehet rossz, ki fogom próbálni!