Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Motoros pacal

2008.09.14. 17:50 - kcu

Nem értitek, mi? Szóval az úgy volt, hogy Ábel hellzéndzsölszt játszott, mi meg főztünk. Itt egy kép, hogy elhigyjétek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Anita anyukája - hála istennek - előfőzte a pacalt, úgyhogy nem kellett megküzdenünk az illatokkal. Bő (2 kg) hagymát fonnyasztottam a bográcsban, aztán ittam egy Pilsnert. Így került rá a köröm, ami egyáltalán nem volt rossz ötlet. Nézzétek csak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A pörkölődés után pirospaprika, fokhagyma, kis TV paprika and paradicsom. Aztán, amikor megmihálylott a köröm, jött a pacal. És aztán só, bors, csípőspaprika, no meg még két és fél óra bőséges pálinkával, ami, ugye, kibírható. Azért ez nem jár sok gondolkodással, ismerjük el. Persze volt 2-3 ember, aki pacalt soha még, de most örök hűséget fogadtak a bensőnek, szépen. Kaptok még egy fényképet, hogy ne finnyáskodjatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr56663112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anitaanyuka 2008.09.17. 14:48:57

Eddig a napig én abban a tudatban éltem, hogy én főzöm a legjobb bográcsos ételeket, köztük a körmös pacalt is. Volt szerencsém enni a "motoros pacal"-ból. Meg kell állapítanom, ha én főztem volna, az csak a "rolleres" cimet érné el. Kösz Maestro!

kcu 2008.09.18. 11:27:27

Enyhe túlzásnak érzem a dícséretet, de köszönöm!