Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Kagylós spaghetti

2008.08.28. 18:00 - kcu

Címkék: bor tészta kagyló spaghetti

Oké, tudom, lelazsáltam... De most mondok egy jó egyszerűt, idősebbek is elkezdhetik. Mi van akkor, ha nem tengerparton lakunk, ráadásul a sarki fűszeresnél sem lehet friss kagylót vásárolni? Veszünk szépen konzervet. Meg ezt-azt, amit a képen láttok.

Egy gerezd fokhagymát késsel megnyomunk, egy darab szárított paradicsomot rettentő apróra vágunk, egy doboz kagylót felbontunk és 10 cm póréhagymát felkarikázunk. Ezt mind a serpenyőbe dobjuk, kevés olivára. Zíterítés közben édesköményes tengeri sóval és zöld fűszerkeverékkel (bazsalikom/oregano/tárkony/stb.) ízesítjük. Kb. 5 perc után egy bő deci Sauvignon Blanc-t öntünk hozzá, és magas lángon kezdjük forralni. A leve hamar elfő, így beleboríthatjuk a spaghettit. Határozottan dobálva együtt pirítjuk 2 percig, közben negyed citromot facsarunk rá.

Tálaljuk a maradék bor és némi frissen reszelt parmezán kíséretében. (A kész ételről elcsesztem a fotót, így illusztrációként maradnak az alapanyagok.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr67637621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mignon · http://mennyeimignon.blogspot.com/ 2008.08.29. 11:19:58

Petrezselyem, úgymond, ha bátorkodhatok...
Az még tud csodát tenni a a kagylókkal, már ha van szükség csodára pesze.

kcu 2008.08.29. 11:48:44

Nem kéne itten bátorkodni...

Mindenki petrezselymezi, de az új trend szerint, melyet most szettelek, nem kéri.