Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Maradékos penne

2008.08.14. 14:00 - kcu

Címkék: tészta penne articsóka

Régen volt tészta, a nyári jövés-menés-főzés-borozás közepette keveset van alkalmunk otthon kosztolni, pedig egy dolgos nap után milyen jólesik egy gyors penne!

A figyelmes olvasó már tudja, hogy a gyors tésztáknál először feltesszük a vizett forrni, és csak utána látunk neki a többinek, ami ebben az esetben egy félpohár badacsonyi rizling meg szóda. Eztán felaprítjuk, amit találtunk: hagyma, articsóka, mandulával töltött olivabogyó (a mandula nagyon sokat dob rajta utóbb állagilag). Ezt egyszerre dobjuk a mély serpenyőben forrósodó olivára, és 1-2 percig pirítjuk, miközben oregano-só-bors keverékkel megszórjuk. (kb. most megy a penne a vízbe) Ráborítunk egy doboz kockázott paradicsomot, és további fűszer-beállítás mellett (+ friss bazsalikom) addig kevergetjük, míg a tészta, ki fő.

A pennét leszűrjük, beleöntjük a serpenyőben várakozó raguba, és mesterszakácsoktól ellesett módon dobáljuk magas láng felett. Kész is. Tálaláshoz kínáljunk parmezánt, de kedvünk szerint reszelhetünk rá másfajta sajtot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr14615638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.