Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Mártás

2008.07.17. 17:30 - kcu

Címkék: hagyma tejföl mártás

Hiányoztam, mi? Sok a dolog mostanság, úgyhogy csak módjával jut idő a főzésre. De ha már itt lébecolok az adminon, mondok is egy nagyon egyszerűt.

Ez a tejfölös mártás többféleképpen felhasználható, akár chips-hez, akár sült húsokhoz, zöldségekhez. A lényeg, hogy a sütés kissé nehézkes aromáit (zsiradék, füst, stb.) ellenpontozza frissességével. 

Fogunk egy fél literes tejfölt (ami ugye manapság kevesebb), teszünk bele kis borsot, sót, egy gerezd apróra vágott vagy préselt fokhagymát és fél marék szárított-sült hagymát. (Fogalmam sincs, hogy itthon lehet-e kapni, mindenesetre nekem van otthon valamennyi az Újvilágból. Eléggé ízes, óvatosan vele.) A végén fél mokkáskanál borecet, ez ad némi pikantériát. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a szárított anyag életre keljen, majd tálalhatjuk.

Saját készítésű fotómontázsomon maga a cucc szerepel egy krumplilángos csücskén, illetve a szárított-sült hagyma gyári csomagolása. A felbontással valamit elkúrtam, azért ilyen retro-raszteres. Jó, mi?

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr28572969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozál 2008.07.18. 09:34:34

hát nem tudom, milyen az ámerikai szárított-sült hagyma, de az ikeában lehet kapni olyat, ami szerintem hasolnó lehet (hotdogosnál szoktak néha ilyet szórni a tetjére, amire én gondolok)

kcu 2008.07.18. 10:33:16

rozál: majdnem eltaláltad, a különbség annyi, hogy a hoddogos hagyma tartalmaz némi zsiradékot, míg a másik csontszáraz. Azért lehet, hogy teszek 1 próbát.

kersl 2008.08.06. 12:25:32

Az ikeában hol lehet ilyet kapni?

bea · http://www.soupandpasta.blogspot.com 2008.11.18. 20:38:20

a culinarisban lehet kapni sult hagymat :)