Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Tonhalk Rém

2008.06.30. 13:00 - kcu

Címkék: bor krém tonhal

A MOGP eredményhirdetést várjátok, mi? Estefelé lesz az is, egyelőre érjétek be egy könnyű finomsággal. Most elmesélem jól, hogyan készül a tonhalkrém.

Kecses tálba döntök egy tonhalkonzervet, ami lehet "tonhaldarabkák" típusú is, úgyis összetörne a "törzs" jellegű. Bertolli margarint teszek hozzá, ugyanannyi térfogatnyit (ez most lehet, hogy szóalkotás), mint a halhús. Só tekintetében érdemes belenyalni a konzervbe, mert van, ami eleve sós, így nem kell hozzáadni. Egy szál zöldhagymát nagyon apróra, mondom NAGYON apróra vágok és beledobom. Fél mokkáskanálnyi frissen őrölt bors és egy fél citrom felének a leve jön hozzá; ekkor az egészet összekeverem, és fél órára hűtőbe teszem, hogy kissé összeálljon. Pirítóssal és könnyű fehérborral tálalom, vagy lecsókolbásszal, de úgy nem jó.

Bónusz: 3 db nagyon apróra szelt olivabogyót is keverhetünk bele, úgy is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr52545812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyenő királylány · http://www.spaces.msn.com/birojudit 2008.06.30. 16:26:43

Ha én azt mondom, hogy kecsöpöt is szoktam beletenni, hogy szebb legyen a színe, akkor szentségtörő vagyok és kisebb az esélyem, hogy a közjegyző ismerőse kisorsoljon engem a csípős cuccra?!

Balzsam · http://balzsam.blog.hu 2008.07.01. 20:07:50

A tonhalkrém univerzális vagy mifene. Mindent bele lehet tenni a málnaszörpön kívül (azt is, csak vacak lesz az íze) csak finomabb lesz tőle. Ne feledjük a lényeget: a pirítóst. a meleg pirítóson a hideg halkrém. Na az vágja haza az ember... na megyek enni... :-S

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.07.01. 22:30:18

"vagy lecsókolbásszal, de úgy nem jó."
:DDD

kcu 2008.07.02. 14:13:51

A ketchup az ördögtől való.