Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Nyári vacsora mifelénk

2008.06.26. 10:30 - kcu

Címkék: paradicsom fokhagyma bruschetta

Off: Éljen a magyar popszakma: Csifó Dorina zenekart alapított.  Mi is alapítottunk zenekart, de legalább 21 évesen már volt érettségink.

On: Szó már esett a bruschettáról e hasábokon, viszont a legegyszerűbb, paradicsomos feltét általam mívelt fajtáját még nem volt alkalmam ismertetni veletek.

Fogok két, szép nagy paradicsomot, és az egyiket elkezdem hámozni. Rájövök, hogy erre semmi szükség, ezért a hámozót a mosogatóba ejtem, a paradicsomokat pedig felkockázom. Egy gerezd fokhagymát aprítok hozzá és néhány bazsalikomlevelet. Egy kis oregano is mehet bele. Só ízlés szerint, nem kell túlzásba vinni. Összekeverem, majd félreteszem (ezt a fordulatot imádom a receptekben!), addig pont összeáll, amíg a pirítós elkészül a tűzön. A kész kenyérre szűz olivát löttyintek, ráhalmozom a paradicsomot, majd néhány forgács parmezánnal tetézem. Ha minden jól megy, a kézilány addigra ki is nyitotta a hűtött rosét. (A kép becsapós, mert nem csak paradicsomos bruschetta van rajta)

BREAKING: sasoljatok, délután jön az olvasói nyereményjáték!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr18540099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.06.26. 18:06:24

A sonkásat felismerem...de mi a harmadik?
Articsóka?

kcu 2008.06.27. 09:13:45

Nyert, helyet cserélhet a pengenyelővel!