Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Csirke háromszor

2008.06.25. 10:30 - kcu

Címkék: csirke saláta mártás

Mármint, hogy ennyiszer szedtek belőle a vendégek. Nem nagy etwas, kezdők és antitálentumok is nyugodtan próbálkozhatnak vele.

Előző este a csirkemellet nagyjából egyforma csíkokra vágom és olivás-mustáros-csilis-sós pácban berakom a hűtőbe. Ezt követően sört bontok és megnézem az orosz-holland meccset, ezen a szinten már illik követni a történéseket.

Másnap fél tizenkettő táján vegyes salátát készítek, balzsamecettel, olivával, ízlés szerint fűszerezve, de nem kell túlzásba vinni, csak köret lesz. Amíg a hűtőben pihen, bő olajban (sütéshez a kukoricaolajat ajánlom) kisütöm a csirkedarabkákat és egy jénaiban félreteszem. A mártás alapja tejföl - természetesen a combosabb zsiradékkal megáldott -, amihez danish blue sajtot és reszelt parmezánt keverek úgy, hogy ne legyen túl sűrű. Jön még bele csipetnyi só és egy csepp a legendás csípős cuccból (ez már volt házifeladat). A saláta mellé félbevágott pitakenyér jár köretnek, ezt tálalás előtt egy serpenyőben felmelegítem. Tálalás a fényképen megjelölt módon.

Miután nyár van és meleg, hűs fehérborral kísértük, Irsai Olivér személyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr95537408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarki butikos 2008.06.25. 12:16:12

jó kis blog!

jujjjjjjjj 2008.06.25. 12:41:34

hát, ekkora adagból én kérnék négyszer is, pedig eléggé egyszálbél gyerek vagyok...

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.06.25. 22:19:01

A dán kéket leszámítva jól hangzik, kipróbálom egyszer valami egyéb sajt felhasználásával...
Valami ötlet, hogy mivel lehetne kiváltani?

kcu 2008.06.26. 09:48:55

Airnold: Rochefort, azaz lealjasítva márványsajt. Abból viszont mértékkel.