Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Kísérleti paradicsom

2008.06.24. 10:30 - kcu

Címkék: leves paradicsom bazsalikom

Levest csak elvétve készítek, de vasárnap ebédre vendégeket vártunk, így megkerülhetetlen lett a projekt. A bazsalikomos paradicsomleves mellett döntött a grémium, amit eddig még soha. A neten rápillantottam egy receptre, aztán emlékezetből és saját kútfőből estem neki.

Egy fej vöröshagymát apróra kockáztam, és megfuttattam oliván, a végén jött még egy gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva. Ráömlött fél liter paradicsompüré, só, bors, no meg friss, szabdalt bazsalikom. Összeforraltam, majd felöntöttem egy liter alaplével (tyúk, kockából) és azzal forraltam kb. 10 percig. Ekkor megkértem a ház úrnőjét, hogy kóstoljon, mire azt mondja, hogy finom, de nem elég paradicsomos... Azanyádúristenit, mondom, itt főzök a famíliádra 40 fokban, te meg kritizálsz?

Aztán fogtam egy jó nagy paradicsomot, meghámoztam, felkockáztam, és 1-2 perc alatt összeforraltam a levessel. Ezután béke költözött a konyhába.

Tálaláskor friss bazsalikomlevelek és parmezán-forgácsok kerültek a tetejére (ezt megpróbáltam lefotózni, de a rohanás miatt életlen lett a kép, így dekorációként kaptok egy lopott paradicsomot). A családi hölgyek meg voltak elégedve a levessel, sőt, a főétel is nagy sikert aratott. Arról majd beszámolok holnap, nehogy már egy postban...

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr84535397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsa 2008.06.27. 15:49:22

Ifjú hitves, mint meos is kíváló. Plusz paradicsom elött biztos finom, de azzal mennyei. Szívből ajánlom. Siker izű kezdet egy finom ebédhez. Kekec rokon