Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Jó kis capelletti

2008.06.17. 12:00 - kcu

Címkék: sonka tészta capelletti

Valószínűleg erről a tésztafajtáról már neveztek el olyan New York-i nyomozót valami krimiben, akit folyamatosan csesztet a rendőrkapitány. Mindemellett vacsorának sem utólsó.

Teljesen véletlenül botlottam egy csomag friss (hűtött, de nem mély, 400 gr), paradicsommal és mozarellával töltött capellettibe a Lehel alatti közértben, és meg is örültem gyorsan. Eleve vonzónak tűnt az egyperces főzési idő, meg az is, hogy a töltelék miatt nem kell bonyolult mucit csinálni hozzá. Nem is akartam sokáig cicizni vele, ezért úgy döntöttem, hogy mindent egyszerre dobok majd a serpenyőbe, aztán lesz, ami lesz.

Ezeket aprítottam egy tálba: 1 db szárított + 1 nagy friss paradicsom, fél marék olivabogyó, 4 szelet hajszálvékony sonka*, egy gerezd fokhagyma, egy szál zöldhagyma. Feltettem a vizet forrni, majd az alapanyagokat bő (és forró) olivára dobtam. Sóval, oregánóval összerottyantottam, és mire zubogott a víz, kész is volt (a legvégén még egy kis apróra vágott fokhagyma osont bele). A tésztát - a használati utasítással ellentétben - nem egy, hanem két percig főztem. Ez tányérra került, rá a mártás, illetve parmezán (ez opcionális, miután mozarella már van a töltelékben).

Az egész hacacáré pont annyi időt vesz igénybe, míg a b. nej megmossa a haját - de a szárítás már nem fér bele.

*sonka: ha ezt a szót látjátok a blogban, akkor - eltérő utasítás hiányában - mindig a nyers, pácolt (prosciutto crudo) vagy a hazai füstölt sonka jusson eszetekbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr72524985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamie 2008.06.17. 20:46:03

Ba! jól néz ki , futárszolgálat? Ha jót akarsz magadnak és vendégeidnek feltétlenül nézz be hozzájuk! www.culinaris.hu

Rényi Ádám 2008.06.17. 21:23:18

Asszem a Culinarisban van hasonló tészta, de sütőtökkel töltve. Az is mennyei!