Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Arabbiata egyszerűen

2008.06.13. 13:15 - kcu

Címkék: penne csípős arabbiata

Van úgy, hogy eszem valamit, aztán utánajárás nélkül próbálom meg reprodukálni ugyanazt, vagy - rosszabb esetben - hasonlót. Így volt ez a csípős-fokhagymás arabbiátával is, azóta sem kerestem meg az eredeti receptet. (Valószínűleg több is van, hiszen a talján kollégák is más-más módon készítik ugyanazt az ételt észak-dél tngelyén.)

Én így: felteszem a vizet a tésztának, közben két gerezd fokhagyma megnyomorgatva megy az olívára egy mély serpenyőbe, egy gerezdet apróra vágok és félreteszem. Ha az olajon elterül a fokhagyma illata, szórok bele borsot és oregánót, majd jöhet a friss, darabolt paradicsom (praktik: 1 konzerv). Sózom, tíz percig rotyogtatom, e közben jöhet néhány csepp (mokkáskanálnyi) a csípős olajból. A közben megfőtt pennét ráborítom, ekkor adom hozzá az aprított fokhagymát és még egy kis oregánót/bazsalikomot. Magas lángon átforgatom, max. 3 perc. Tálaláskor reszelt parmezán zúdul reá.

Fentiek két főre értendők, a penne 2/3 doboznyi. Az étel nyomatékosan kéri a chiantit, vagy a merlot-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr57518101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ortó 2008.06.25. 13:27:36

valahol olvastam h az a jó arabbiata amelyik elfogyasztás után még tíz percig égeti a számat belülről. Ehhez szoktam tartani magam a készítéskor.

kcu 2008.06.25. 14:00:53

nem rossz, egy korty chianti azonban kellemesebbé teszi az égést.