Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Lazacos pirítós

2008.06.11. 13:30 - kcu

Címkék: lazac bruschetta pirítós

Halál izgalmas cím, mi? Van, hogy csak apró fogásokat osztok meg veletek, de meggyőződésem, hogy ugyanazon alapanyagokból is lehet más ízvilágot, vagy élményt kicsikarni. A bruschetta lényegét már tanultuk, most nézzünk egy konkrét esetet.

A kenyeret megpirítjuk, és meglocsoljuk egy kis olivával. A lényeg most következik: az aprított póréhagymát a kenyérre, a lazacszelet (friss, füstölt lazac, és nem a kocsonyás konzerv) alá tesszük. Így nem pereg le evés közben, és ha beleharapunk, először a lazac ízét érzékeljük, és csak utána, kiegészítésként érkezik a hagyma. A tetejére jöhet még egy csöpp oliva, és csipetnyi oregano. Erre csorgatunk egy kis lime-ot, vagy citromot. A vizuális dokumentumon még az is látható, hogy tormát tettem mellé, de evés közben rájöttem, hogy picit unom már a lazac-torma kombót, így felhagytam vele. De ez ettől még lehet jó, dögös feleségem még az én tormámat is átvállalta. Pohár pezsgőt tessék inni mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr51514605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamie 2008.06.11. 19:56:56

Nagy baj van! Ennek hízás lesz a vége! Megeszem azt amit szeretnék, elolvasom, mit ajánlasz és csorog a nyálam.

kcu 2008.06.12. 17:16:25

Egy zsebkendő csodákra képes ilyenkor.

Marcsa 2008.06.27. 17:43:56

Kevésbé lesz unalmas a torma,ha frissen reszeled, picit sütőben megfárasztod és keményre felvert /nem spray/ tejszinhabba összekevered.l