Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Csípős

2008.06.10. 12:00 - kcu

Címkék: csípős csili

Már itt is felmerült, hogy a háztartásban mindenképpen lennie kell olyan formulának, mellyel kissé, vagy éppen halálosan csípőssé tehetjük az életeket. Kereskedelmi forgalomban számtalan variációt találhatunk, ennek ellenére javallom a házilag bütykölt szérumot. A hozzávalók: 1 csomag csilipaprika, egy fej fokhagyma, só, olivaolaj és egy hosszúkás üveg (pl. amiben az olivabogyót adják).

A paprikákat hosszában kettévágjuk, ugyanezt tesszük a megtisztított fokhagymagerezdekkel. Az üvegbe felváltva tömködjük őket, pont annyit, amennyi belefér (furfangos, mi?). Egy kávéskanálnyi sót szórunk a tetejére, és ha nyílt színen szándékszunk tárolni, akkor mehet bele némi zöldfűszer (pl. oregano), ettől még esztétikusabb lesz. Utolsó lépésként felöntjük az olajjal, de kurva lassan, hogy minden apró légbuborék kijöhessen a lezárás előtt. Kb. egy hétig hagyjuk oldódni, ezután akár egy cseppjével is ölni lehet. Főzéshez a rajta lévő olajat, vagy a paprikadarabokat használjuk.

Tátátátáááá...!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr86512560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ortó 2008.06.25. 13:16:07

"...de kurva lassan..."
:D:D:D