Már itt is felmerült, hogy a háztartásban mindenképpen lennie kell olyan formulának, mellyel kissé, vagy éppen halálosan csípőssé tehetjük az életeket. Kereskedelmi forgalomban számtalan variációt találhatunk, ennek ellenére javallom a házilag bütykölt szérumot. A hozzávalók: 1 csomag csilipaprika, egy fej fokhagyma, só, olivaolaj és egy hosszúkás üveg (pl. amiben az olivabogyót adják).
A paprikákat hosszában kettévágjuk, ugyanezt tesszük a megtisztított fokhagymagerezdekkel. Az üvegbe felváltva tömködjük őket, pont annyit, amennyi belefér (furfangos, mi?). Egy kávéskanálnyi sót szórunk a tetejére, és ha nyílt színen szándékszunk tárolni, akkor mehet bele némi zöldfűszer (pl. oregano), ettől még esztétikusabb lesz. Utolsó lépésként felöntjük az olajjal, de kurva lassan, hogy minden apró légbuborék kijöhessen a lezárás előtt. Kb. egy hétig hagyjuk oldódni, ezután akár egy cseppjével is ölni lehet. Főzéshez a rajta lévő olajat, vagy a paprikadarabokat használjuk.
Tátátátáááá...!