Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

A tészta meg a bacon

2008.06.09. 12:05 - kcu

Címkék: fokhagyma tészta bacon

A recept jó atyámtól származik, ha apró eltérések adódnak: bocs, apu! Ahány ház, annyi bacon – mondta Stadler József a szabadulása alkalmából foganatosított disznóölésen, és igaza volt. Sajnos a hazai húsipar hajlamos extrém vékonyságú, és valamilyen ördögi technika segítségével, vízzel dúsított bacon-ök előállítására, melyek sütés közben elvesztik anyagi valójukat, és tízfilléres rajzlap vékonyságúra fonnyadnak. Ha lehet, szerezzünk be eredeti kanadai terméket, vagy ha ez kilátástalan (az lesz), vegyük a vastagabb hazait. Sós-szalonnás ízvilága miatt főzhető sör vagy laza fröccs társaságában, nem is kell sok – hamar elkészül.

A bacont csíkozzuk fel, a 7-8 milliméteres szélesség még nálunk fejlettebb társadalmakban is elfogadott. Csöppnyi olívára dobjuk a serpenyőben, és lassú, mondom, lassú tűzön pirítjuk. Eközben a fokhagymát (4-5 emberesebb gerezdet) felkarikázzuk. Midőn a bacon elpirult, kivesszük a zsiradékból és egy Szilviával bélelt tálba helyezzük. A fokhagymát a serpenyőbe szórjuk, majd vágunk rá egy kis csilit. Só, bors, csipet oregano - gyorsan kevergetve, nehogy odaégjen a cucc.

A tésztáról eddig nem tettem említést, de gondolom, van annyi eszetek, hogy időközben megfőztétek. A javallatom farfalle, de más alternatíva is elképzelhető. A lecsorgatott tésztát a serpenyőbe borítjuk, ahol az imént részletezett fűszeres alap várja. Néhányszor magas lángon jól átforgatjuk, a pikáns ízek kedvelői itt-ott le is piríthatják. Tálalás előtt 8-10 másodperccel rászórjuk az immáron megszáradt bacont, és a tányérokra szedve parmezánt reszelünk reá. Ne sajnáljuk a sajtot, pompás karaktert ad az ételnek.

Evés közben is jöhet a fröccs, viszont a szódát most már hagyjuk ki belőle, mert a parmezán meg fog sértődni. (fotó: lopott)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr27510890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.