Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Talján pirítós

2008.06.04. 12:00 - kcu

Címkék: bruschetta articsóka

Na ezt sem én találtam ki, de legalább rájöttem, hogyan kell jól elkészíteni. A bruschetta (vagy fettunta) alapjában véve egy fokhagymás-olivás pirítós, ezt lehet bolondítani mindenféle zöldséggel, sajttal, hússal, stb. De a lényeg: nem pirítóssütőben kell készíteni, hanem vaslapon, magyarul platnin. Így kellemesen megég itt-ott, ez adja azt a finom, szenes kérget, melynek kissé tolakodó ízét a grillezett húsoknál is nagyra értékeljük.

Nemrégiben articsókával ettem ilyent: a főtt növényzetet majdnem péppé törjük, leheletnyi sóval ízesítjük, rátesszük az égett pirítósra, egy löttyintés oliva, két csepp citrom és jónapot! A szenes ízhatáshoz egyébként egy pohár chianti dukál, amit a Plus hálózatban valami 800 HUF körül mérnek, így a best buy kategóriába tartozik. Eccerű asztali, de kevésbé bonyolult étkek mellé tökéletes.

Hopp, ez lemaradt: a pirítóst rendes fehérkenyérből kell csinálni, ha valakinél meglátok valami előrecsomagolt szart, akkor baj lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr74502950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.