Mitfőzzekmamagamnak

Praktikus és könnyen érthető receptek, klasszikus alapok és némi furfang elegyítésével.

Friss topikok

  • liscsim: Rendben van ez, de mindenkinek ajánlom, hogy a fűszerkeverékek helyett próbáljátok a valódi fűszer... (2010.10.29. 21:37) Penne Rizike
  • johnessss: konyhafonok.blog.hu (2010.09.17. 11:51) Főzés helyett koncertezünk
  • kat89: Ejh, de jó lenne ilyeneket enni... mondjuk nem panaszkodom a legalább 10 féle salátával amit soksz... (2009.03.20. 17:28) Tortelloni + cheddar
  • kcu: Így igaz, Kati kiválóan vágja a működési elvet! Ezt a névlistát meg fogom oldani, jó ötlet, köszi! (2009.02.03. 15:44) Cserepes
  • nalim: ez jól hangzik, hétvégén megcsinálom (2009.01.08. 18:01) Márványos-brokkolis gnocchi

Címkék

arabbiata (1) argan (1) articsóka (2) bab (1) bacon (3) bazsalikom (1) befőzés (1) besamel (1) bogrács (1) bolognai (1) bor (4) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (3) capelletti (1) cheddar (1) csili (3) csípős (4) csirke (2) csülök (1) disznó (1) eger (1) előétel (1) foci (1) fokhagyma (3) főzelék (1) főzés (1) fröccs (2) fűszer (1) gál (1) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (1) grill (1) gyömbér (1) hagyma (2) hellókarácsony (2) hús (3) ital (1) játék (2) kagyló (1) kaló (1) karaj (2) kaviár (1) kocsonya (1) krém (1) krumpli (2) lángos (2) lasagne (1) lazac (3) leves (3) makaróni (1) marhalábszár (1) mártás (2) márványsajt (1) mascarpone (1) nyeremény (2) olaj (1) oliva (1) orsolya (1) pác (1) paradicsom (4) penne (3) pirítós (1) ragu (1) recept (2) rozmaring (1) sajt (2) saláta (4) salsa (1) scampi (1) sertés (1) simon (1) sonka (1) sör (1) spaghetti (1) spárga (1) steak (1) sült (2) szűzpecsenye (1) tejföl (1) tészta (12) tonhal (1) tortelloni (1) tortilla (1) vad (1) vargánya (1) villány (1) zene (1) zöldbab (2) zöldség (1) Címkefelhő

Gyorsmakaróni

2008.06.03. 12:00 - kcu

Címkék: paradicsom makaróni

Mint ismeretes, a különböző formájú tészták más-más ízélményt adnak, hiába készülnek ugyanabból az alapanyagból. Sőt, a makaróni is finomabb, ha főzés előtt harmadoljuk a hosszúságát (létezik rövid, 3-4 centis kiadás is, de ezzel nem nagyon találkozom a boltok polcain).

Péntek koraesti éhség tört én és kiscsaládom részére, de mivel siettünk Moór Bernadett barátnénk lemezbemutató koncertjére, korlátozottak voltak a lehetőségeink. Gyorsan kellett cselekedni, a spájzban fellelhető alapanyagok segítségével. Többnyire házilag eltett paradicsomot használok, de ebből kifogytunk, így maradt a "bótyi" Bertolli (napérlelte), ami nem is olyan rossz. Feltettem a vizet, és amíg melegedett, 3 gerezd fokhagymát a kés pengéje alatt megnyomorgattam, és a mélyebbik serpenyőbe dobtam egy kis olivára. A hűtőből előkerült pár szelet talján szalámi, ezt felcsíkoztam, és egy fél marék olivabogyóval egyetemben hozzáadtam. Gyors zíterítés, és máris jött rá a paradicsom, kis sóval, borssal, oregánóval. Közben a bugyogó vízbe került a makaróni, a fent említett módon, rövidre törve. A tésztát leszűrtem, és a szószban, magas lángon megforgattam. Egy lapáttal a mélytányérba, tetejére frissen reszelt parmezán. Elfogyasztással együtt max. 30 perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfozzek.blog.hu/api/trackback/id/tr62501262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rényi Ádám 2008.06.03. 18:17:26

Balázs, nem is tudtam, hogy ilyen főzős vagy! Rendezhetnénk egy Vacsoracsatát! :-)