Ez a fejlesztés kitűnően ötvözi a húsleves és a sült csirke ízvilágát, könnyű, de mégis laktató fogás. És az elkészítésével sem kell sokat szarakodni.
Egy jó adag répát, fehérrépát és zellert megpucolok néhány burgonya (krumpli) társaságában, majd felkockázom/szeletelem. A cserépedény aljára teszek két szelet füstölt szalonnát, erre halmozom a zöldséget. Néhány hagymakarikát is elbír, bár én azt kifelejtettem belőle... Az egészet megszórom sóval és kakukkfű-majoranna kombóval. A csirkét levágom, megpucolom, kizsigerelem, és a gerince mentén elvágom, hogy szépen kinyíljon. Megmosott kis testét kívül-belül besózom, és megszórom grillfűszerrel (vagy arra emlékeztető keverékkel). A csirkét a zöldségekre helyezem, locsolok rá némi olivaolajat, majd jön a cseréptető. A jószág méretétől függően 1-1,5 óráig sütöm 200 fokon. Igen, kitaláltátok: ezután meg kell enni.